Ένα σνακ-κολατσιό-γλυκό που κάνει καλό, γιατί περιέχει Ταχίνι, ενώ η ζάχαρη είναι λιγοστή και το αποτέλεσμα εθιστικό!
Σε κάθε μπουκιά θα διακρίνεις όλες τις αγαπημένες γεύσεις, όμως αυτό που θα σε κερδίσει είναι η ευκολία της παρασκευής τους.
Υλικά:
Για τα σταφιδόψωμα
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
50 γρ. ζάχαρη καστανή
100ml. χλιαρό νερό
8 γρ. ξηρή μαγιά
40 γρ. ταχίνι
100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
70ml φυτικό λάδι
¼ κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
¼ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
Ελάχιστη κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
1 κουταλιά της σούπας μέλι
100 γρ. σταφίδες μαύρες και ξανθές
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το γλάσο
50 γρ. ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό για 30’.
2. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπωλ σε ζεστό σημείο για 10’.
3. Σε ένα μπω αναμειγνύουμε το φυτικό λάδι με το Μακεδονικό ταχίνι.
4. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το χυμό, το προζύμι και τα μπαχαρικά, ζυμώνουμε για 10’, μεταφέρουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο μπωλ, σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30’.
5. Κατόπιν ανοίγουμε σε ορθογώνιο χοντρό φύλλο, προσθέτουμε τις σταφίδες, ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
6. Κλείνουμε σε ρολό και χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 ρολάκια, τοποθετούμε τα ρολάκια σε ευρύχωρο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε για 20’ σε ζεστό σημείο.
7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30’.
8. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε και σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά:
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μέλι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σιρόπι σφενδάμου
-Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή και νηστίσιμη κουβερτούρα
Πηγή: funkycook.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment