Εκπληκτικοί και εύκολοι λουκουμάδες ρυζιού

Newsroom.
03/04/2025 07:53
 
 
 

Υπέροχοι, διαφορετικοί λουκουμάδες ρυζιού από τον chef Γιώργο Τσούλη! Εύκολη συνταγή για γλυκό ή πρωινό. Δοκιμάστε τους!

Υλικά:
Για τους λουκουμάδες

70 γρ. ρύζι γλασέ
500 ml χλιαρό νερό, για το βράσιμο του ρυζιού, + έξτρα 150 ml, για τη ζύμη
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
500 ml νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

Παγωτό
Καρύδια, θρυμματισμένα
Κανέλα, τριμμένη

Εκτέλεση:
Για τους λουκουμάδες ρυζιού

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, μέχρι να γίνει λαπάς.

Αδειάζουμε το βρασμένο ρύζι μέσα στο πολυκοπτικό και χτυπάμε, μέχρι να γίνει χυλός.

Αδειάζουμε το χυλό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Όταν είναι ακόμα χλιαρός, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το χυλό να φουσκώσει για 20 με 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο, παίρνουμε με τα χέρια μας τον χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά, ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, παίρνουμε μισές κουταλιές του γλυκού και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τους λουκουμάδες, στρώνουμε απορροφητικό χαρτί σε ένα πιάτο και τους βάζουμε πάνω για να στραγγίσουν καλά.
Για το σιρόπι

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε για 3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.

Ρίχνουμε για 10 με 15 δευτερόλεπτα τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι και τους αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με παγωτό, θρυμματισμένα καρύδια και κανέλα.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 190 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*