Μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για να φάνε όλοι στο σπίτι τα πράσα και να τα απολαύσουν!
Υλικά:
3 πράσα, μεγάλα και κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
100 ml κρασί λευκό ή ξίδι
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
5-6 μαύρες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, προσθέτουμε τα πράσα, το σκόρδο, το καρότο, τα μανιτάρια, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσοχή μην τα κάψετε.
Ύστερα, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε ξανά για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά, κατεβάζουμε τη φωτιά μέτρια προς χαμηλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε ζεστά τα πράσα γιαχνί.
Πηγή: giorgostsoulis.com
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις