Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτι

Newsroom.
24/04/2025 09:02
 
 
 

Μια εποχιακή και ανοιξιάτικη ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και γιαούρτι που πρέπει να δοκιμάσετε. Παρά τα απλά υλικά της, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Υλικά:
Μερίδες: 4
12 αυγά
4 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
1 μάτσο σπαράγγια πράσινα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Για την ομελέτα φούρνου με σπαράγγια ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια που απέμειναν, και σπάμε κάθε σπαράγγι στη μέση.
Σοτάρουμε πρώτα τα κοτσάνια για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε 100 ml ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα κομμάτια με τις κορυφές, ρίχνοντας στο τηγάνι άλλα 50 ml ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και τηγανίζουμε χωρίς ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να ξεκολλά εύκολα όταν την ανασηκώσουμε.
Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί, να ροδίσει απαλά και να φουσκώσει ωραία (αν το τηγάνι μας έχει λαβή που δεν είναι μεταλλική, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, για προστασία).
Σερβίρουμε την ομελέτα αμέσως, πριν προλάβει να ξεφουσκώσει.

Πηγή: gastronomos.gr της Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης

Food styling: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*