Εκπληκτική Κορώνα χοιρινή (pork crown) με σάλτσα BBQ και baby πατάτες

Newsroom.
04/05/2025 08:43
 
 
 

Ήρθε η ώρα να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας! Πέραν του οτι το Pork Crown είναι πολύ εντυπωσιακό στο σερβίρισμα.. πιστέψτε με.. μόλις το δοκιμάσετε θα δακρύσετε από ευτυχία, θα τρελάνετε κόσμο!!

Υλικά:
2.800 γρ. χοιρινό καρέ, με το κόκκαλο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
5 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. πιπέρι, κόκκους
4 φύλλα δάφνης
7 κλ. δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για σάλτσα bbq:
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
100 ml ξύδι από λευκό κρασί
400 γρ. κέτσαπ
½ κ.γ. πιπέρι

Για τις πατάτες
1 κιλό. baby πατάτες βρασμένες για το σερβίρισμα
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι σούπας σκόνη κόκκινου τσίλι (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Για το κρέας ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει λίγο το πίσω κόκκαλο του καρέ, να μας ξεχωρίσει λίγο τις μπριζόλες τη μια με την άλλη και να μας καθαρίσει λίγα εκατοστά το πάνω μέρος του καρέ(δένουμε πολύ καλά το κρέας για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο).
Στο multi, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό του πορτοκαλιού. Μόλις χτυπηθούν καλά, τρίβουμε όλο το κρέας με την μαρινάδα, ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
Έπειτα, στύβουμε το πορτοκάλι πάνω από το κρέας και το αλείφουμε καλά.
Μπορούμε να αφήσουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά για 6-8 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα, βάζουμε το κρέας πάνω σε μια σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε για 90-120 λεπτά.

Για τις πατάτες:
Θα χρειαστείτε baby πατατούλες τις οποίες και θα βράσετε. Θα τις ανακατέψετε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά και θα τις ψήσετε για λίγο στο φούρνο.

Για τη σάλτσα bbq:
Bάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 3 κσ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Μετά από 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Βάζουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε, μέχρι να πήξει τελείως η σάλτσα
Όταν είναι έτοιμη, αδειάζουμε τη σάλτσα στο multi και χτυπάμε, μέχρι να γίνει λεία.
Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρούμε απ’το φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα. Αλείφουμε τη σάλτσα bbq με ένα πινέλο σε όλο το κρέας και ξαναψήνουμε για 15 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά ψησίματος αλείφουμε το κρέας ξανά με σάλτσα bbq, ώστε να αποκτήσει μία τραγανή κρούστα.
Αφού ετοιμαστεί, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*