Σπιτικά παγωτίνια της μπουκιάς με γιαούρτι και ακόμα 3 υλικά

Newsroom.
07/05/2025 08:34
 
 
 

Φτιάχνουμε μόνοι μας ελαφρύ, υγιεινό παγωτό, ό,τι πρέπει για όταν θέλουμε κάτι γλυκό όσο κρατάει ο καιρός τις υψηλές θερμοκρασίες

Υλικά:
Μερίδες: 8
80 γρ. αλεύρι βρώμης
150 γρ. γιαούρτι 2%
1 κουτ. γλυκού μέλι
60 γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια συμπαγής μπάλα. Xωρίζουμε τη μπάλα σε 8 μικρά ορθογώνια (2εκ. x4εκ.) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι βουτάμε ένα-ένα τα τεμάχια με το παγωμένο παγωτό για να επικαλυφθούν με τη σοκολάτα.

Τα τοποθετούμε ξανά πίσω στο ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν.

Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 85 kcal
Υδατάνθρακες: 13.2 γρ.
Πρωτεΐνες: 3.1 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.

Πηγή: cantina.protothema.gr της Κλεοπάτρας Αρεστη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17.456 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*