Πικάντικος, δυνατός μπεκρή μεζές ανάμεικτος με πιπεριές

Newsroom.
08/05/2025 07:57
 
 
 

Πικάντικος, δυνατός μεζές με πιπεριές Φλωρίνης, πράσινες και κίτρινες – το πιάτο που κάνει το κρασί να ρέει σαν νερό και την παρέα να ζητάει κι άλλο!

Υλικά:
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
700 γρ. χοιρινός λαιμός, σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, σε λεπτά φετάκια
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1/2 κονσέρβα ντοματάκια με τους χυμούς τους
1 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσουμε τον μπεκρή μεζές ανάμεικτο, με πιπεριές σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταί- νουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 5 λεπτά, με συχνό ανακάτεμα, μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια του ομοιόμορφα.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα και στο λίπος που έβγαλε το λουκάνικο τηγανίζουμε τον χοιρινό λαιμό για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε κι αυτό στο πιάτο με το λουκάνικο.
Πετάμε το μισό λάδι με λίπος που έμεινε στην κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε εκεί τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε όλες τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν ένα απαλό χρώμα.
Ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα το λουκάνικο και τον χοιρινό λαιμό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, το μπούκοβο και την πάπρικα.
Αλατίζουμε και αφήνουμε το όλον να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά, ίσα να ανακινείται το υγρό στην κατσαρόλα, και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μείνει με μια πυκνή, μελωμένη σάλτσα, τον σούγο του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: gastronomos.gr της Ντίνας Σαλβάνου

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.036 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*