Λικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρη

Newsroom.
29/05/2025 08:53
 
 
 

Ένα γευστικό φραουλένιο λικέρ με λιγότερη ζάχαρη από τα συνηθισμένα, λάιμ για σπιρτάδα και βανίλια για έξτρα άρωμα.

Υλικά:
Βάρος: για περίπου 750 ml
1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
1 1⁄2 κουτ. σούπας χυμός λάιμ
1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του)
700 ml (3 1⁄2 κούπες) βότκα

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε λικέρ φράουλας με καστανή ζάχαρη πρώτα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βότκα. Σκεπάζουμε σφιχτά το μπολ με μεμβράνη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία τόσο ώστε το νερό να μην κοχλάζει. Στερεώνουμε το μπολ με τα υλικά στα χείλη της κατσαρόλας (να μην ακουμπά στο νερό!).
Αφήνουμε στο μπεν μαρί για 1 1⁄2 ώρα. Μετά το απομακρύνουμε και αφήνουμε το περιεχόμενο σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε τη βότκα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επομένη σουρώνουμε το υγρό από τουλπάνι ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: gastronomos.gr του Αντώνη Σελέκου

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Food styling: Dawn Brawn Μελισσουργού

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.998 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*