Το πιο υγιεινό παγωτό, χωρίς κρέμα γάλακτος, αυγά ή ζάχαρη, που μπορούμε να φτιάξουμε σε χρόνο ρεκόρ και να απολαμβάνουμε ακόμη και όταν κάνουμε δίαιτα. Στα συν ότι είναι ένα παγωτό που θα δίναμε χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμη και στα μικρά παιδιά που καλό είναι να αποφεύγουν τη ζάχαρη.
Γιατί αξίζει να έχουμε πάντα μπανάνες στην κατάψυξη: Αν είχαμε αγοράσει πολλές μπανάνες που ωρίμασαν σε βαθμό που δεν θέλουμε να τις φάμε σαν φρούτο, δεν υπάρχει λόγος να τις πετάξουμε. Μπορούμε να τις κόψουμε σε φέτες και να τις καταψύξουμε. Μετά τις 2 ώρες που χρειάζονται για να παγώσουν, αν δεν έχουμε σκοπό να τις χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τις μεταφέρουμε σε σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων και να τις διατηρούμε στην κατάψυξη, καθώς είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για παγωτό με φρούτα, smoothies και energy bowls.
Υλικά:
4 μπανάνες, ώριμες
2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Για το παγωτό χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά, καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, περίπου 2 εκ. Τις απλώνουμε σε ρηχό ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη, τις βάζουμε στο μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα το γάλα για να βοηθήσουμε να χτυπηθούν πιο εύκολα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη, να ενσωματωθεί.
Μπορούμε να σερβίρουμε το παγωτό απευθείας αν και θα είναι κάπως μαλακό, ή αλλιώς μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη, να παγώσει καλά.
Πηγή: cookout.skai.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment