Μελωμένο χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

Newsroom.
02/11/2025 09:09
 
 
 

Το χοιρινό με λάχανο είναι απλό και οικονομικό πιάτο, νόστιμο και χορταστικό, που θέλει όμως τον χρόνο του για να μελώσει και να γίνει λουκούμι!

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό, σπάλα (κομμένο σε κομμάτια)
1 λάχανο μεγάλο
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι ή μπούκοβο
πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση:
Για το χοιρινό με λάχανο, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας και όταν ροδίσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Αφήνουμε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και μετά ρίχνουμε το λάχανο, το οποίο το έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
Προσθέτουμε αλάτι, μπούκοβο ή πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας.
Προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ με 2 ώρες.

Μικρά Μυστικά:
Πέραν των καλών πρώτων υλών, αυτό που χρειάζεται για να απολαύσουμε το συγκεκριμένο πιάτο είναι λίγη φέτα και ψωμί. Μπόλικο ψωμί για την ακρίβεια για τις γνωστές μας βουτιές.

Πηγή: cookout.skai.gr της Τέτης Βασιλείου
Φωτογραφία: Τέτη Βασιλείου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post