Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2019 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Άκης Αξαόπουλος
06/10/2019 13:19
 
 
 

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2019, που άνοιξε τις πύλες της την περασμένη Παρασκευή στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου.

Η ANUGA είναι η παγκοσμίως μεγαλύτερη διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών και αποτελεί την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανέκαθεν στις μεγαλύτερες συμμετοχές της ANUGA, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και το 2017 –καταλαμβάνοντας τη 5η θέση- με 280 εκθέτες που κάλυψαν εκθεσιακή επιφάνεια πάνω από 6.000 τ.μ.! Στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 7.405 εκθέτες από 107 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας, διεθνώς, επιβεβαιώνει η φετινή πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην Έκθεση με πάνω από 300 ατομικές και ομαδικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συμμετοχή διακριτή, λόγω και του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Κάτω από τη στέγη της ANUGA λαμβάνουν χώρα συνολικά 10 ειδικές εκθέσεις, όπου κάθε ειδική έκθεση είναι ένα παγκόσμιο γεγονός για τον κάθε κλάδο, παρουσιάζοντας πολυάριθμα προϊόντα.

Η έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα σε νέες αγορές και να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου βρέθηκαν και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών.

Προϊόντα μέλισσας, ελιάς, αρτοσκευάσματα και τυροκομικά από τη Ρόδο, τη Σύρο και την Αστυπάλαια και ο σεφ Κωνσταντίνος Βάσαλος από Σίφνο, με τις δημιουργίες του, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της ANUGA να πάρουν μια “γεύση” από την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος δήλωσε:

“Συνεχίζουμε επιθετικά την προβολή, την ανάδειξη και την διάθεση των προϊόντων μας σε συνεργασία με τους παραγωγούς μας στην αγορά τόσο στην ελληνική επικράτεια αλλά και στη Ευρώπη και με την παρουσία μας στη συγκεκριμένη έκθεση, σε όλο τον κόσμο.
Επίσης αναδεικνύονται με την παρουσία μας εδώ και οι γεύσεις από τα νησιά μας, με τον τίτλο μας ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για τη χρονιά που διανύουμε.
Οι παραγωγοί μας έχουν την ευκαιρία να κάνουν εμπορικές συναλλαγές και συμφωνίες με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, αλλά και οι επισκέπτες αυτής της μεγαλύτερης στο κόσμο έκθεσης στο είδος της, να γευθούν νοστιμιές από τα νησιά μας”.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*