Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό και την Πέμπτη – Νέα επιδείνωση από το Σαββατοκύριακο με χιόνια

Newsroom
15/12/2021 19:37
 
 
 

 

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες. Ήδη από χθες στα «λευκά» έχουν ντυθεί περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας όπως και η Πάρνηθα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη ενώ σύμφωνα με το μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο από το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

Για την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική και τη νότια χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα δυτικά, από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα νησιά θα κυμανθεί από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νέα επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο με χιόνια

Για έντονα φαινόμενα κατά τη διάρκεια του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα επηρεαστούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ με έντονο κρύο θα επηρεαστεί όλη η χώρα.

Περίπου από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα σημειώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά και ημιορεινά αλλά και τοπικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, σε τμήματα της Θεσσαλίας, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, αλλά και σε περιοχές της Κρήτης (κυρίως ορεινές).

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας ζωντανά από το windy.com

Ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο – Πτώση της θερμοκρασίας

Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Το Σάββατο θα φθάνουν στο Αιγαίο ειδικά τα επτά μποφόρ, ενώ την Κυριακή στο Αιγαίο, τα οκτώ μποφόρ, και πιθανώς τοπικά τα εννέα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. «Ενδεικτικά, θα αναφέρω, ότι για παράδειγμα, το Σάββατο, στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει τους οκτώ βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα υποχωρήσει κι άλλο», σημειώνει.

«Τα παραπάνω αναφέρονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι έως το Σάββατο γιατί πολλές φορές, καθώς περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η κακοκαιρία, έρχεται εν τέλει, πιο εξασθενημένη.

Αυτή τη στιγμή, τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι αυτές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Όσο πλησιάζουμε προς το Σαββατοκύριακο προφανώς, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καλύτερα, ποιες περιοχές, θα επηρεαστούν με περισσότερη ασφάλεια, και που θα επηρεαστούν με βροχές ή και χιόνια αλλά και τα ακριβή υψόμετρα χιονοπτώσεων στις αντίστοιχες περιοχές», καταλήγει μιλώντας στο protothema.gr.

Αναλυτικά καιρός την Πέμπτη (16-12-2021)

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 με και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
‘Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθενηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

(Visited 281 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*