Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Newsroom
18/12/2021 18:12
 
 
 

 

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ πνέουν σήμερα Σάββατο (18-12-2021) στις Κυκλάδες, ενώ σύμφωνα με το δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις τουλάχιστον μέχρι τις προ μεσημβρινές ώρες της Κυριακής (19-12-2021), γεγονός που οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές σε Νάξο και Σύρο να προχωρήσουν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι σε Νάξο και Σύρο, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές (Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Σύρου-Ερμούπολης, Λιμενικά Ταμεία, Νοσοκομεία Νάξου και Σύρου, Αστυνομία και Πυροσβεστική), πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Σάββατο στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα δυτικά και βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και τις θερμές ώρες της ημέρας δεν ξεπέρασε τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προ μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 526 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*