Σε Δαμαριώνα και Απείρανθο Νάξου τα μεγαλύτερα ύψη βροχής πανελλαδικά – Ακολουθούν Πάρος, Φολέγανδρος και Σίφνος

Newsroom
30/01/2022 13:38
 
 
 

 

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από χθες Σάββατο 29/01 κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Στον παρακάτω Πίνακα, παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00 το πρωί της Κυριακής 30/01, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Δαμαριώνα Νάξου με 46 mm.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται επίσης στην Απείρανθο Νάξου (45 mm), στην Πάρο (35 mm), στη Φολέγανδρο (30 mm), στη Μικρή Βίγλα Νάξου (27 mm) και στη Σίφνο (23 mm).

Πίνακας. Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00  της Κυριακής 30/01/2022, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι τόσο μεγάλα ύψη βροχής στα νησιά σπάνια καταγράφονται τα τελευταία χρόνια και σπάνια οι τιμές της βροχόπτωσης στις Κυκλάδες αποτελούν τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.


Ορεινή Νάξος: Προσοχή! Μετά τα χιόνια ισχυρές βροχές και κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις


Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στην παρακάτω ομάδα χαρτών, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επηρεάζουν Κυκλάδες, Βορειοδυτική Κρήτη, Δωδεκάνησα (πάνω χάρτης), ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και έως τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κάτω χάρτης).

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης για τις μεσημεριανές (πάνω) και βραδινές ώρες (κάτω) της Κυριακής 30/01 στην περιοχή της Νότιας Ελλάδας.

Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος βροχής (με μπλε αποχρώσεις) για το διάστημα 11:00 – 14:00 (πάνω) και 17:00-20:00 (κάτω) της Κυριακής 30/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

(Visited 2.906 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*