Έρχεται η κακοκαιρία «Μπιάνκα» – Πως θα επηρεάσει τις Κυκλάδες

Άκης Αξαόπουλος
25/02/2022 12:57
 
 
 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για το ισχυρό καιρικό σύστημα με την ονομασία «Μπιάνκα», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας.

Το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο κινούμενο νοτιοανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από τη νύχτα του Σαββάτου στη χώρα μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Κυριακή (27-02-2022)

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της Θράκης.

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Δευτέρα (28-02-2022)

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Τρίτη (01-03-2022)

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα και κυρίως στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

(Visited 4.166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*