Καιρός: Χιόνια και στις Κυκλάδες αυτή την εβδομάδα

χιόνια Νάξος
Άκης Αξαόπουλος
07/03/2022 12:02
 
 
 

 

Πρόγνωση για πανελλαδικό χιονιά, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, κάνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

«Μαρτιάτικος χιονιάς από τη Μακεδονία έως και την Κρήτη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε – Παγωνιά έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας» έγραψε στο Facebook ο μετεωρολόγος της κρατικής τηλεόρασης, εξηγώντας πως η Ελλάδα αναμένεται να μπει σε «φάση παρατεταμένης παγωνιάς» από τα μέσα της εβδομάδας, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και «με χιονοπτώσεις η δυναμική και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.»

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν τα χιονια να κατεβαίνουν προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας εκτός απο την Αττική και τα νησιά του Αιγαίου – Κυκλάδες αλλά πιθανότατα και σε περιοχές της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

«Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας» σημειώνει ο κ. Αρναούτογλου.

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!
Μάρτης- γδάρτης λοιπόν..

(Visited 1.956 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.