Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πώς θα επηρεάσει τις Κυκλάδες (live χάρτης)

Newsroom
21/11/2022 21:20
 
 
 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας  την Τρίτη και την Τετάρτη. Η κακοκαιρία θα πλήξει και τις Κυκλάδες, κυρίως την Τετάρτη.

Το Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) έως και το βράδυ της Τετάρτης (23-11-2022) στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βαρομετρικό χαμηλό, που θα έρθει από την Ιταλία συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα, θα προκαλέσει παράλληλα και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

1. Από το απόγευμα της Τρίτης (22-11-2022) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

2. Την Τετάρτη (23-11-2022) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και κατά την διάρκεια της νύχτας βαθμιαία και εκεί θα εξασθενήσουν.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό της Τρίτης

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το απόγευμα στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και ολόκληρη τη χώρα

 

(Visited 498 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*