Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες την Τετάρτη στις Κυκλάδες (live χάρτης)

Newsroom
22/11/2022 23:32
 
 
 

 

Για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη προειδοποιεί η ΕΜΥ για την Τετάρτη. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήδη έχουν ξεκινήσει να πλήττουν από το βράδυ της Τρίτης και τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη δυτική, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν μέχρι τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο, και βαθμιαία το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τετάρτη (23-11-2022)

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και τη δυτική και τη νότια Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα δυτικά τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Λιμεναρχείο Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω του έκτακτου δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών εφιστά το Λιμεναρχείο Νάξου, λόγω του δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων που ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

Επίσης καλεί το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Λιμενικό Ταμείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκονται σε ετοιμότητα για παροχή συνδρομής ενεργειών εφόσον χρειαστεί.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:

Από το απόγευμα της Τρίτης (22/11) και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/11) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Την Τετάρτη (23/11) καθώς το σύστημα θα κινηθεί ανατολικότερα θα επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα (κυρίως περιοχή Καστελλορίζου) και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

(Visited 276 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*