Καιρός: Αέριες μάζες από την Ουκρανία αλλάζουν το σκηνικό – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές την επόμενη εβδομάδα

Newsroom.
25/08/2024 07:16
 
 
 

Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και τα ηπειρωτικά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας από την Κυριακή. Από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες στα ορεινά και τα ηπειρωτικά ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ΜΕΤΕΟ/ Εθνικό Αστεροσκοπείο, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, όπου και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 35, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 21 έως 37, στην υπόλοιπη Στερεά από 22 έως 35, στην Πελοπόννησο από 21 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 34, στις Κυκλάδες από 24 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 και στην Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως πρόσκαιρα κατά τόπους θα φτάνουν και τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η «ανορθόδοξη» αστάθεια στον καιρό.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά αρκετή αστάθεια στη χώρα με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα αλλάξουν το σκηνικό του καιρού, έρχονται από τα ΒΑ και συγκεκριμένα την Ουκρανία, όπου μέσω Μαύρης Θάλασσας θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, μια κυκλοφορία που δεν είναι τόσο συνήθης αυτή την περίοδο.

Αν τα συστήματα και οι ψυχρές μάζες ερχόταν από τη Κεντρική Μεσόγειο, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχής», ανέφερε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*