Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες αρχές μετά την αναγγελία θυελλωδών ανέμων – Βόρειοι άνεμοι 7 και κατά διαστήματα 8 μποφόρ
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται οι αρμόδιες αρχές στη Νάξο μετά την αναγγελία θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ. Το Λιμεναρχείο Νάξου, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ενημερώνει για βόρειους ανέμους έντασης 7 και κατά διαστήματα 8 μποφόρ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ζητώντας παράλληλα την έγκαιρη ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων και την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, για το Νοτιοανατολικό Αιγαίο – Ικάριο, και ειδικότερα βόρεια του 37.15 και δυτικά του 25.50, προβλέπονται βόρειοι άνεμοι έντασης 7 και κατά διαστήματα 8 μποφόρ.
Με αφορμή την αναγγελία, το Λιμεναρχείο Νάξου ζητά την όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, προκειμένου οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στη θάλασσα να ενημερωθούν έγκαιρα για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ενημέρωση των αλιέων – Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους αλιευτικούς συλλόγους, οι οποίοι καλούνται να μεριμνήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων – μελών τους.
Παράλληλα, ο Δήμος Νάξου, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, το Κέντρο Υγείας Νάξου, το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να παράσχουν συνδρομή εφόσον αυτό απαιτηθεί.
Το Λιμεναρχείο υπογραμμίζει τη σημασία της έγκαιρης και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, ενόψει της επικράτησης των ισχυρών έως θυελλωδών βορείων ανέμων.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




























![Νάξος: «Ν[ο]ηματοδοτώντας το Λαβύρινθο» στον Πύργο Μπαζαίου – Τέχνη, μουσική και χορός για εννέα ημέρες](https://naxostimes.gr/wp-content/uploads/2026/09/Art-of-Life-Collective_Project-Presentation_Naxos-2026-1-530x298.png)


































