Καιρός: Οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 110 χλμ. την ώρα στις Κυκλάδες

kymata grotta naxos 24 1 2018 11
Άκης Αξαόπουλος
12/08/2019 13:30
 
 
 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών το οποίο το διήμερο Παρασκευής  και Σαββάτου επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή  επηρέασε έντονα τα δυτικά ηπειρωτικά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το κύμα ζέστης θα επιμείνει έως και την Τετάρτη, ενώ από το Δεκαπενταύγουστο θα εμφανίσει τάση σταδιακής υποχώρησης.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή των μεγίστων θερμοκρασιών τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, οι οποίες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι η αίσθηση δυσφορίας, θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας (με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο) και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα.

Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

(Visited 614 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*