Βροχές και καταιγίδες σήμερα στις Κυκλάδες

Newsroom
09/03/2020 03:42
 
 
 

 

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και τα νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

Στις Κυκλάδες, οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φτάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα νησιά θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Ωστόσο, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ την Παρασκευή και προβλέπει μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές.

Τα φαινόμενα, σήμερα Δευτέρα θα επηρεάσουν:

α) Την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς μέχρι το απόγευμα τη Θράκη.

β) Τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.

γ) Αρχικά τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

δ) Από τις πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Λιμεναρχείο Νάξου: Συνιστά λήψη αυξημένων μέτρων

Την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών εφιστά το Λιμεναρχείο Νάξου, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*