Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στις Κυκλάδες την Τρίτη

Newsroom
15/03/2021 23:24
 
 
 

 

“Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης” λέει η παροιμία και όχι άδικα…

Ο Μάρτης δείχνει το χειμωνιάτικο πρόσωπό του τα τελευταία 24ωρα με θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας. Στα νησιά των Κυκλάδων οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα όπου σε πολλές περιοχές έπνεαν έως και 11 μποφόρ, όπως στην Απέιρανθο Νάξου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία συνεχίζεται και αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Τρίτη στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν. Τοπικές βροχές έως το απόγευμα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τρίτη (16/03/2021)

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*