Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

Newsroom
26/11/2021 12:58
 
 
 

Νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Παρασκευή στις Κυκλάδες, όπως ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές σε Νάξο και Σύρο να προχωρήσουν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι σε Νάξο και Σύρο, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές (Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Σύρου-Ερμούπολης, Λιμενικά Ταμεία, Νοσοκομεία Νάξου και Σύρου, Αστυνομία και Πυροσβεστική), πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός το Σάββατο

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως από το απόγευμα.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 660 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*