Συνεχίζεται η κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Πώς επηρεάζει τις Κυκλάδες (live χάρτης)

Newsroom
28/11/2021 12:58
 
 
 

 

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και σήμερα Δευτέρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, τόσο στη Νάξο όσο και στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δεν παρατηρούνται -μέχρι σήμερα τουλάχιστον- βροχοπτώσεις κάτι το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα τους αγρότες που λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας βλέπουν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται. Σε αντίθεση με τη βροχή, στα νησιά πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που αποτελούν ένα ακόμα πλήγμα για τις καλλιέργειες των νησιών.

Λόγω του έκτακτου δελτίου αναγγελίας θυελλωδών ανέμων τα Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου εξέδωσαν και σήμερα ανακοινώσεις για τη λήψη αυξημένων μέτρων.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι σε Νάξο και Σύρο, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές (Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Σύρου-Ερμούπολης, Λιμενικά Ταμεία, Νοσοκομεία Νάξου και Σύρου, Αστυνομία και Πυροσβεστική), πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη σήμερα Δευτέρα (29/11/2021)

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 22 και τοπικά στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Ο καιρός την Τρίτη

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική χώρα, στα κεντρικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα
εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια έως τους 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τους 14 με 16 και στο Αιγαίο έως τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*