Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ για το Πολυτεχνείο

polytexneio 1
Newsroom
17/11/2023 12:02
 
 
 

 

Να αποτελέσουν τα διδάγματα του Νοέμβρη του 1973, δύναμη στους αγώνες του σήμερα για την ανατροπή και την αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής ζητά η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ακόμη ότι τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» παραμένουν τραγικά επίκαιρα και στις μέρες μας λόγω της – εν εξελίξει – σφαγής στην Παλαιστίνη, ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας μας «από το έγκλημα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Στη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον Νοέμβρη του ’73 η ιστορία επιμένει να μας καλεί να πάρουμε θέση στη σωστή πλευρά της. Και θα είμαστε πάντα εκεί, συνεπείς με την αγωνιστική παρακαταθήκη του λαού μας και με τις απαιτήσεις της εποχής.

Τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ» που κοσμούσαν τις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένουν τραγικά επίκαιρα στις μέρες μας που βρίσκεται σε εξέλιξη η σφαγή στην Παλαιστίνη από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
Η εμπλοκή της χώρας μας στο έγκλημα και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μόνο ανασφάλεια φέρνει στον λαό. Η συμμετοχή της κυβέρνησης της ΝΔ στο έγκλημα, με τη στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιών, στο όνομα του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος, τους καθιστά συνένοχους. Δεν είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας τα κέρδη των εκμεταλλευτών που βάφονται με αίμα και οι ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας για σύγχρονα δικαιώματα.

Του κόσμου οι λαοί φωνάζουν δυνατά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά.
Για να δυναμώσει:
-Η στήριξη του Παλαιστινιακού λαού, ο δίκαιος αγώνας του ενάντια στην κατοχή και στη γενοκτονία από το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
-Ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας από το έγκλημα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
-Ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση των πάντων. Για να μη σπαταλούνται δισεκατομμύρια κάθε χρόνο για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Τα διδάγματα του Νοέμβρη, δύναμη στους αγώνες του σήμερα για την ανατροπή!

Ο Νοέμβρης του ’73 έχει αποτυπωθεί στην ιστορία σαν μία κόκκινη ρωγμή, μία ρωγμή που μπορεί να δημιουργεί στο σύστημα η ταξική πάλη, ο ανειρήνευτος αγώνας με τους εκμεταλλευτές και την εξουσία τους, όποια μορφή κι αν παίρνει αυτή.

Τιμάμε τον Νοέμβρη με τον μοναδικό τρόπο που του αρμόζει, σαλπίζοντας «πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες» για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, την κρατική βία και τις συνέπειες της πολεμικής εμπλοκής.

Συμβάλλουμε να δυναμώσει μέσα στο λαό και στη νεολαία η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής, η εμπιστοσύνη στης δύναμη του οργανωμένου αγώνα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, όπως τότε έτσι και τώρα μπορούν να εγγυηθούν ότι η οργάνωση της εργατικής – λαϊκής και νεολαιίστικης αντεπίθεσης θα έχει συνέχεια, διάρκεια και νικηφόρα προοπτική.

Για να ανθίσει παντού η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη. Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αμφισβήτηση της κυρίαρχης πολιτικής. Για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, σε σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στις 17 Νοέμβρη η θέση όλων είναι στον δρόμο του αγώνα!
Γιατί εκεί γράφεται η ιστορία!

*Η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ τιμά τα 50 χρόνια από τον ηρωικό φοιτητικό και εργατικό-λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείο, με την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Σπ. Μουστακλή σήμερα στις 16:00.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*