Ο. Τσάπαλος: Drones για τον έλεγχο των παραλιών – Στις 26/7 θα έχουμε ολοκληρώσει την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Newsroom.
17/07/2024 09:20
 
 
 

«Θα σηκώσουμε drones σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και σε απομακρυσμένες περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών

Για τους ελέγχους των κρατικών υπηρεσιών στις παραλίες καθώς και για το εάν θα υπάρξει παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μίλησε στο EΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας ότι «το υπουργείο εντείνει τους ελέγχους στις παραλίες όλης της χώρας, προκειμένου να διασφαλίσει τη νομιμότητα στις παραχωρήσεις δημόσιων εκτάσεων». Και όπως τόνισε τις επόμενες μέρες στη μάχη των ελέγχων θα τεθούν και τα drones. Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις ανέφερε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση».

Σχολιάζοντας τις εικόνες που κατέγραψε το ΕΡΤΝews όπου ελεγκτές της Κτηματικής Υπηρεσίας είχαν πάει για αυτοψία σε παραλία στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τόνισε «οι επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν δημόσιες εκτάσεις στις παραλίες οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες του μισθωτηρίου που έχουν υπογράψει». Και όπως είπε στον δημοσιογράφο, Κώστα Παπαχλιμίντζο, οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνουν όχι μόνο την τήρηση του συμφωνημένου χώρου, αλλά και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.

«Θα σηκώσουμε drones, ήδη το έχουμε κάνει στη Χαλκιδική. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και σε απομακρυσμένες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσουμε παραβάσεις» είπε ο κ. Τσάπαλος μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

«Να υπάρχει μια ξεκάθαρη πινακίδα με το που μπαίνεις σε μια παραλία και να ενημερώνεται ο πολίτης, ποιο είναι το εμβαδόν που πρέπει να καταλαμβάνει η επιχειρηματίας και ποια είναι ακριβώς το μισθωτήριο το οποίο έχει υπογράψει», πρόσθεσε ο κ. Τσάπαλος.

Όπως τόνισε οι έλεγχοι γίνονται σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση σε περιοχές με υψηλές καταγγελίες, όπως η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κάλυμνος.

Η φετινή εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε έχουν σφραγιστεί τέσσερις επιχειρήσεις για σοβαρές παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. «Η φετινή εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ τόνισε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν σε αυτούς τους ελέγχους κατεβάζοντας την εφαρμογή του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας μπορούν να καταγγείλουν παραβάσεις είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. «Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί πάνω από 9.000 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής», ανέφερε σχετικά. Και όπως τόνισε «η νομιμότητα στην παραλία και στον αιγιαλό θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Να σταματήσει η κουλτούρα των παρατάσεων

Τέλος, αναφερόμενος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σημείωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουλίου και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πέντε εκατομμύρια δηλώσεις, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Πρέπει να σταματήσουμε την κουλτούρα των παρατάσεων» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι οι προθεσμίες πρέπει να τηρούνται για καλύτερη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών και ταχύτερες επιστροφές φόρου.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*