Εκδήλωση αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου για τα παιδιά των εργαζόμενων του Νεωρίου (φώτος)

paidia neorioy 10
admin
30/12/2017 21:51
 
 
 

Απόδειξη της έμπρακτης αγάπης της τοπικής Εκκλησίας προς τα παιδιά των εργαζομένων του ναυπηγείου του Νεωρίου χαρακτήρισε την αποψινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην εκδήλωση – η οποία υπήρξε έμπνευση και πρωτοβουλία του κ. Δωροθέου σε συνεργασία και με την προσωρινή διοίκηση του Νεωρίου – ο μητροπολίτης ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στα 150 παιδιά κάθε ηλικίας, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία διαχρονικά βρισκόταν στο πλευρό του λαού, συμπορεύθηκε μαζί του στις δυσκολίες του και προσπάθησε να ανακουφίσει τον πόνο του και να καλύψει τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, τους υπενθύμισε ότι στη ζωή τίποτα όλα αλλάζουν και γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

paidia neorioy 5

paidia neorioy 3
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σύρου για την πρωτοβουλία του, αλλά και για τις συνεχείς προσπάθειες του, ώστε να επαναλειτουργήσει το ναυπηγείο, και ευχήθηκε για το νέο έτος.

paidia neorioy 4
Στο τέλος, ο κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε στα παιδιά, μαζί με το κομμάτι της βασιλόπιτας και τις πατρικές του ευχές, εικόνα του Αγίου Βασιλείου και μικρό χρηματικό δώρο.

paidia neorioy 8

paidia neorioy 6

paidia neorioy 7

paidia neorioy 9

paidia neorioy 11
Σημειώνεται ότι την εκδήλωση (την οποία επιμελήθηκαν οι εφημέριοι του Αγίου Νικολάου και στην οποία παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου και πλήθος εργαζομένων) πλαισίωσε η χορωδία του Αγίου Νικολάου, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους, ενώ ο Χοράρχης της απέδωσε με την κιθάρα του παραδοσιακά τραγούδια της θάλασσας και της Ερμούπολης.

paidia neorioy 1

paidia neorioy 2
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*