Πως θα είναι ο καιρός μέχρι τα Θεοφάνια

κακοκαιρία Αγία Άννα
admin
02/01/2018 15:16
 
 
 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη, με βροχές αλλά και χιονιά την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα υπάρξει βελτίωση…

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση από αύριο μέχρι την Παρασκευή, που θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά το θερμόμετρο. Την Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές, αλλά την Πέμπτη θα πέσουν χιόνια στα ηπειρωτικά ημιορεινά και ορεινά.

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Πέμπτη και την Παρασκευή. Η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ενώ η γιορτή των Θεοφανίων θα γίνει με πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των Κυκλάδων την Τετάρτη:

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού από τη νύχτα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5-6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Πιο αναλυτικά, η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Πέμπτη:
Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα πιθανώς να είναι ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-6, στα δυτικά και τα νότια 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.  

Παρασκευή
Τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά, βορειοδυτικοί 5-7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. 

Σάββατο (Θεοφάνεια)

Λίγες παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα νότια, το Αιγαίο και τη Θράκη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 5-6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*