Συνέντευξη – Κώστας Τσελέντης: Πώς είναι να έχεις ένα Γραφείο Τελετών;

tselentis 1
admin
10/01/2018 10:45
 
 
 

Ξέρετε ο θάνατος, αν και είναι το μόνο σταθερό πράγμα στην ύπαρξη του κάθε ανθρώπου, παραμένει μέχρι και σήμερα ταμπού!
Για όλες αυτές τις άδικες, αν θέλετε, προκαταλήψεις γύρω από ένα θέμα που όλοι έχουμε σκεφτεί, συζητήσει και ζήσει, απευθυνθήκαμε στον κ. Κώστα Τσελέντη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Νάξο.

Ο Κώστας είναι ένας νέος άνθρωπος (25 ετών) που αντιμετωπίζει με σεβασμό τη δουλειά του και μας μίλησε για το πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα περιβάλλον που ασχολείται με την διαδικασία της τελετής και ταφής, μιας και από τα 16 του χρόνια ασχολείται με αυτό το επάγγελμα.

Ο Κώστας, που κατάγεται και ζει στον Κυνίδαρο της Νάξου, όπως μας λέει αγαπάει τον τόπο του και γι αυτό ακριβώς το λόγο αποφάσισε να ανοίξει το γραφείο του στο νησί. «Θέλω να βοηθώ τους ανθρώπους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τους, με σεβασμό και διακριτικότητα» σημειώνει.
Με σεβασμό άλλωστε, τους τελευταίους μήνες, το γραφείο του Κώστα Τσελέντη είναι μαζί μας στα… δύσκολα!

Κώστα, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το γραφείο τελετών; Τι σε ώθησε σε αυτό;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι από 16 ετών με την βοήθεια ενός θείου μου που είχε γραφείο στην Αθήνα. Στην αρχή πήγαινα στις τελετές μαζί του και σιγά σιγά έμαθα το “επάγγελμα” και κατάφερα να ολοκληρώνω και μόνος μου όλη την τελετή. Αυτό που με ώθησε να το κάνω, είναι το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο βοηθώ τους ανθρώπους να νοιώσουν λίγο καλύτερα σε ένα θλιβερό γεγονός της ζωής τους και να πενθήσουν τον άνθρωπο τους με σεβασμό, αξιοπρέπεια και διακριτικότητα.

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε ένα τόσο διαφορετικό περιβάλλον;
Δεν νοιώθω διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους… Όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο διαχωρισμός δυο πραγμάτων, του ενός από το άλλο, δηλαδή της ψυχής από το σώμα. Όσο και να ακούγεται τρομακτικό, είναι μέσα στη ζωή και μάλιστα είναι το μόνο σταθερό πράγμα στην ύπαρξη του κάθε ανθρώπου.

Όταν ξεκίνησες για πρώτη φορά να ασχολείσαι με τις τελετές, πώς ένοιωσες… Πώς κατάφερες να εξοικειωθείς με αυτό;
Την πρώτη φορά ένοιωσα λίγο αμήχανα… Μικρό παιδί ήμουν. Όμως με τον καιρό, έχοντας κατά νου ότι με αυτό τον τρόπο βοηθώ τους συνανθρώπους μου στις πιο δύσκολες ίσως στιγμές της ζωής τους, εξοικιώθηκα περισσότερο. Όσο περνούν τα χρόνια και βλέπω πόσο δύσκολα αντιμετωπίζεται ο θάνατος από τους ανθρώπους και πώς εγώ μπορώ να τους “στηρίζω” με κάνει να αισθάνομαι ότι πραγματικά προσφέρω…

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτό το επάγγελμα;
Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του. Έτσι και στο δικό μας αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που έχουν να κάνουν με τη ζωή και …το θάνατο. Όμως όλα λύνονται με καλή θέληση, κατανόηση και υπομονή.

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός;
Ανταγωνισμός υπάρχει παντού και αυτό είναι κάτι θετικό, γιατί μέσα από αυτό μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αυτό που εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου επιθυμούμε και προσπαθούμε είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, έτσι ώστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου και να ανταποκριθούμε στης απαιτήσεις του.

Θα μπορούσε ο καθένας να κάνει αυτό το επάγγελμα;
Όποιος σέβεται και εκτιμάει την ζωή και τον συνάνθρωπό του μπορεί να δει τον θάνατο λίγο διαφορετικά. Εκτιμώντας τους γύρω μας μπορούμε να τους προσφέρουμε την βοήθεια μας την στιγμή που την χρειάζονται για να τους κάνουμε να νοιώσουν λίγο καλυτέρα. Κάποιος λοιπόν που έχει υπομονή και θέληση θα μπορούσε να κάνει αυτό το επάγγελμα.

Τι θα πρέπει κάποιος να έχει κατά νου για να επιλέξει γραφείο τελετών;
Σίγουρα ο σεβασμός και η διακριτικότητα είναι ίσως τα πιο σημαντικά προσόντα για ένα γραφείο. Επίσης αυτό που θα πρέπει να έχει κάποιος κατά νου είναι η ποιότητα και η εξυπηρέτηση που μπορεί να του παρέχει ένα γραφείο τελετών, σε συνδυασμό με το οικονομικό το οποίο θα πρέπει να είναι ανάλογο με την δύσκολη εποχή που ζούμε… Το γραφείο μας ακόμα και σε αυτό φροντίζει να σέβεται τις ανάγκες του κάθε συνανθρώπου μας, πάντα με απόλυτη εχεμύθεια και συμπαράσταση.

Όταν αναλαμβάνετε μια τελετή τι είναι ακριβώς αυτό που περιλαμβάνει;
Χωρίς καμία αμφιβολία ο θάνατος ενός αγαπημένου μας προσώπου είναι μια πολύ δυσάρεστη και επώδυνη εμπειρία που μπορεί κάποιος άνθρωπος να βιώσει στην ζωή του. Το γραφείο μας σε αυτή την δύσκολη κατάσταση στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας, ανθρώπινα, με διακριτικότητα και σεβασμό και πάντα με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και επαγγελματισμό όλο το 24ωρο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που κάποιος θα επικοινωνήσει μαζί μας μέχρι την ολοκλήρωση της αποχαιρετιστήριας τελετής, το γραφείο μας θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που χρειάζονται αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μαζί, διακριτικά, αλλά και με ουσιαστική βοήθεια στεκόμαστε κοντά στους ανθρώπους αυτούς που βιώνουν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου

Το γραφείο μας είναι συνώνυμο του κύρους και της αξιοπρέπειας, σέβεται τον αποθανόντα, αλλά και την οικογένεια που μένει πίσω. Το γραφείο μας παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο για να προσφέρει τη στήριξη και τις υπηρεσίες του, ώστε να τιμηθεί όπως του αρμόζει το αγαπημένο μας πρόσωπο που έφυγε από τη ζωή. Θέλω να πω επίσης ότι μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή μας χρειαστεί και για όποια υπηρεσία θέλει εντός και εκτός Νάξου. Αναλαμβάνουμε τα πάντα (όλες τις απαραίτητες διαδικασίες) και απαλλάσσουμε τους συγγενείς από κάθε άγχος στην ήδη επιβαρυμένη και φορτισμένη ψυχολογικά κατάσταση που βρίσκονται.

tselentis

 

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*