Επιδείνωση καιρού με τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες – Πού θα χιονίσει

xionia 29 dekemvrios 2016 1
admin
23/01/2018 23:58
 
 
 

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Τετάρτης (24 Ιανουαρίου) με ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του meteo, χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν πάνω από τα 300-400 μ. στην Ανατολική Θεσσαλία, από τα 400 μ. στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, πάνω από τα 500 μ. στην Πελοπόνησο και πάνω από τα 600 μ. στη Βόρεια Κρήτη. Τα υψόμετρα είναι ενδεικτικά και πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις μπορούν να σημειωθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα. Στο Ανατολικό Πήλιο, τη Φθιώτιδα και τα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ αργότερα αναμένουμε βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ.

Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ο καιρός στις Κυκλάδες

Για την Τετάρτη στα νησιά των Κυκλάδων προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις που θα σημειώνονται σε υψόμετρο άνω των 200-300 μ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*