Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο Τάσος Κορφιάτης, “η φωνή του Blue Star”

korfiatis tasos
admin
31/01/2018 08:24
 
 
 

Έφυγε από τη ζωή ο Συριανός Nαυτικός Τάσος Κορφιάτης, η φωνή της Blue Star Ferries, ο «λογιστής των λογιστών» όπως τον αποκαλούσαν, σκορπώντας θλίψη στην κοινωνία των ναυτικών αλλά και σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

 

O Tάσος Kορφιάτης ήταν αρχιλογιστής του BLUE STAR DELOS και δεν χρειάζεται συστάσεις… Μια ιστορική και εμβληματική φυσιογνωμία, τόσο στην ελληνική ακτοπλοΐα όσο και στην εταιρεία του, που τον υπαραγαπούσαν.

Αν και είχε οργώσει όλο το Αιγαίο και την Αδριατική, το πεδίο δράσης του ήταν οι Κυκλάδες που λάτρευε, σαν Κυκλαδίτης και ο ίδιος. Ο Τάσος Κορφιάτης κατοικούσε στον Πειραιά, ήταν φανατικός Παναθηναϊκός, αλλά για πολλά χρόνια συνεργάζονταν με την ιστορική εφημερίδα του Ολυμπιακού «Το ΦΩΣ».

Kατάγονταν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο και η θάλασσα ήταν λατρεία για εκείνον. Ξεκίνησε το 1974 με το ΙΟΝΙΟ των αδελφών Στρίντζη. Μόλις είχε τελειώσει τη Σχολή Ασυρματιστών και είχε μπαρκάρει σαν δόκιμος ασυρματιστής. Στη συνέχεια πήρε το δίπλωμα του Β΄ και έπειτα πήγε στο ναυτικό για να υπηρετήσει. Βλέποντας τις οικονομικές δυσκολίες εκείνης της εποχής ο Τάσος Κορφιάτηςαποφάσισε να ασχοληθεί με το λογιστήριο. Η θητεία του στα πλοία ξεκίνησε με το ΙΟΝΙΟ ακολούθησαν το ΑΙΝΟΣ στη γραμμή Ραφήνα – Σύρος – Πάρος, στη συνέχεια Κεφαλλονιά και το IONIAN GLORY στη γραμμή της Ιταλίας. Ακολουθεί μια δεκαπενταετία στη Ραφήνα με τα ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και ΔΗΛΟΣ. Από κει και πέρα αρχίζει και η συμμετοχή του στις μετασκευές και στα ξεκινήματα πλοίων. ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ, ΔΗΛΟΣ, IONIAN SUN στη γραμμή της Ρόδου, IONIAN BRIDGE στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζη, το IONIAN VICTORY, το SUPERFERRY HELLAS (BLUE HORIZON) το 1998. Ακολουθεί ιστορία των νέων πλοίων όπου ξεκίνησε το 2000 με το BLUE STAR ITHAKI, το 2002 με το BLUE STAR PAROS και στη συνέχεια στο BLUE STAR DELOS.

(Visited 213 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*