Σε Κουφονήσι και Σχοινούσα οι “Πρώτες Βοήθειες” από την ομάδα Ε.Δ.Ο.Κ. Αμοργού (φώτος)

protes voithies koufonisi sxoinousa 16
admin
31/01/2018 22:28
 
 
 

Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων Κουφονήσι και Σχοινούσα επισκέφτηκαν μέλη της ομάδας Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων Αμοργού για τη διεξαγωγή σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες.

protes voithies koufonisi sxoinousa 12

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος «Πρώτες Βοήθειες» της Blue Star Ferries στα νησιά του Αιγαίου τέσσερα από τα μέλη της ομάδας Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων Αμοργού (Ε.Δ.Ο.Κ) επισκέφτηκαν το Κουφονήσι (στις 10/12/2017) για την διεξαγωγή 3ωρου σεμιναρίου στις Πρώτες Βοήθειες. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στεγασμένου χώρου του «Πολιτισμού και Αθλητισμού».

protes voithies koufonisi sxoinousa 13

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, άλλα 4 μέλη από την αμάδα επισκέφτηκαν τη Σχοινούσα, για να πραγματοποιήσουν και εκεί αντίστοιχο σεμινάριο στις Πρώτες Βοήθειες. Στη Σχοινούσα τα μαθήματα έλαβαν μέρος στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του νησιού.

protes voithies koufonisi sxoinousa 15

Και στα δυο νησιά τα σεμινάρια παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτοικοι όλων των ηλικιών, συμμετέχοντας τόσο με ερωτήσεις όσο και με πρακτική εφαρμογή των όσων παρουσιάστηκαν.

protes voithies koufonisi sxoinousa 14

Συνολικά παρακολούθησαν τα μαθήματα γύρω στα 40 άτομα τα οποία δήλωσαν ενθουσιασμένα με την κίνηση αυτή και με την επιθυμία να επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια εγχειρήματα.

protes voithies koufonisi sxoinousa 10

protes voithies koufonisi sxoinousa 11

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*