Ομιλητής στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου για τη Μακεδονία ο μητροπολίτης Σύρου

dorotheos 1
admin
01/02/2018 11:37
 
 
 

Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα θα μιλήσει ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο κ. Δωρόθεος Β’, ως αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα εκπροσωπήσει την Εκκλησία, ενώ θα συνοδεύεται και από τους Μητροπολίτες Δράμας και Χίου. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο μητροπολίτης Σύρου θα λάβει τον λόγο, αφού πρώτα θα διαβάσει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, με το οποίο η Εκκλησία τάσσεται αδιαπραγμάτευτα κατά της χρήσης του όρου «Μακεδόνία» στο όνομα της γειτονικής χώρας.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακοίνωσε την Τρίτη τη συμμετοχή της Εκκλησίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των Παμακεδονικών Ενώσεων και διοργανωτές του συλλαλητηρίου, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση τη διασφάλιση του «ειρηνικού και χωρίς πολιτικούς και κομματικούς χρωματισμούς χαρακτήρα» του.

Συμμετοχή (;) Συριανών στο συλλαλητήριο
«Εθνική Αποδημία» στην Αθήνα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής διοργανώνει η ενορία του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη.
Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε σήμερα, καλώντας τους ενορίτες του ναού (και όχι μόνο) να παραστούν στο συλλαλητήριο, στο οποίο – όπως προαναφέρθηκε – θα μιλήσει ο μητροπολίτης Σύρου.

agios nikolaos syllalitirio

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*