Κοπή πίτας της Ι.Μ. Σύρου και ομιλία για την υπογεννητικότητα

pita 2018 2
admin
06/02/2018 09:57
 
 
 

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου για τους συνεργούς της στο διοικητικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της.

Η εκδήλωση περιλάμβανε την ευλογία της πίτας του Αγίου Βασιλείου, σύντομη ενημερωτική ομιλία του Συριανού επιστήμονα μαιευτήρα, ενδοσκοπικού χειρουργού και γυναικολόγου Στεφάνου Χανδακά σχετικά με την υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρα μας, καθώς και απονομή του Σταυρού της Οσίας Μεθοδίας στους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων για τη συμβολή τους στη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την προσφορά τους στην πατρίδα. Την απονομή έκανε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

pita 2018 4

pita 2018 5

pita 2018 3
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων, οι εφημέριοι της Σύρου, εκκλησιαστικοί επίτροποι, ιεροψάλτες, κατηχητές και κατηχήτριες, όπως επίσης και όλοι οι εργαζόμενοι στο διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

pita 2018 1
Ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου που επιτέλεσε η Ιερά Μητρόπολη το 2017, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, που – κατά το επικρατήσαν έθος – έκοψε η θυγατέρα του κ. Χανδακά Αλεξάνδρα, με την παρουσία των παιδιών των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως που ήταν εκεί, προς τα οποία και διένειμε δώρα.

pita 2018 6

pita 2018 7
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*