Η Τιμία Κάρα του Αγίου Μηνά στη Μύκονο

agios minas 2018 1
admin
20/02/2018 22:52
 
 
 

Το φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου τμήμα της τιμίας Κάρας του Αγίου Μηνά διακομίσθηκε, δια χειρών της καθηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας στη Μύκονο.

Η υποδοχή της έγινε στο ομώνυμο ιερό Παρεκκλήσιο, στην περιοχή «Βόθωνας», όπου μετά την αναπεμφθείσα δοξολογική δέηση τελέσθηκε Εσπερινός και η Ακολουθία του ιερού Ευχελαίου.
Την επόμενη μέρα, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, συνευχηθέντος του Μητροπολίτη Σύρου-Άνδρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μηνά και προέτρεψε τους πιστούς, σήμερα που η κοινωνία και οι περιστάσεις απαιτούν μαρτυρία συνειδήσεως, να είμαστε όλοι πρόθυμοι να καταθέσουμε μαρτυρία πίστεως και συνειδήσεως, αναθέτοντες τη βιωτή μας στην Πρόνοια του Θεού, η οποία πάντοτε, για τον κάθε άνθρωπο, επιδαψιλεύει ευκαιρίες αυτεπίγνωσης και μετανοίας.
Συνεχάρη, επίσης, τον Προνοιάρχη του Ναού κ. Δημήτριο Ασημομύτη για την αγάπη και τη μέριμνά του προς αυτό και ευχαρίστησε τη Μοναχή Παρθενία για τη μετακομιδή του ιερού Λειψάνου στη Μύκονο.

agios minas 2018 2

agios minas 2018 3

agios minas 2018 4
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*