Κάπνισμα τέλος στο ΕΠΑΛ Σύρου

kapnisma mathitria
admin
23/02/2018 12:38
 
 
 

Με πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και τα 10.000 ευρώ έρχονται πλέον αντιμέτωποι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ Σύρου που καπνίζουν, καθώς η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος.

Δεν είναι σπάνια η εικόνα μαθητών ή μαθητριών που καπνίζουν στις τουαλέτες ή σε απόμερους χώρους των σχολείων, ωστόσο από δω και στο εξής (τουλάχιστον στο ΕΠΑΛ Σύρου), οι «θεριακλήδες» θα πρέπει είτε να… κόψουν το κάπνισμα, είτε να κάνουν υπομονή μέχρι το πέρας των μαθημάτων ώστε να απομακρυνθούν από το σχολείο και να καπνίσουν.
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΠΑΛ Σύρου έχει ως εξής:
Ενημερώνουμε τους γονείς και μαθητές του σχολείου μας, πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τις πρόσφατες τροποποιήσεις που έγιναν και την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, απαγορεύεται το κάπνισμα στους χώρους του σχολείου.
Προβλέπονται δε, αυστηρά πρόστιμα από 50€ έως 500€ για τους παραβάτες και από 500€ έως 10.000€ για τη Διεύθυνση του σχολείου.
Για τον λόγο αυτό, υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και η χρήση προϊόντων καπνού σε όλους τους χώρους του σχολείου και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με ποινή που θα ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του σχολείου.
(φωτό: protothema.gr)

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*