Συνάντηση Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου με τον Πρέσβη του Καναδά

Άκης Αξαόπουλος
14/06/2019 16:00
 
 
 

 

Τον ευρισκόμενο στην ιερά νήσο Τήνο για τα εγκαίνια της Έκθεσης “Allyson Glenn Passages” Πρέσβη του Καναδά κ. Μαρκ Άλλεν δέχθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα τελετών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ο Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Ο κ. Πρέσβης ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για το ιστορικό της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος και τη σύνδεσή της με τη νεοελληνική ιστορία, καθώς και για το φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελείται γενικά από την Εκκλησία και ειδικότερα από την Ιερά Μητρόπολη και πόθεν αυτό αρύεται.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Πρέσβη για το ιστορικό της ευρέσεως και το ρόλο της Αγίας Εικόνος στην ιστορία του νέου Ελληνισμού και του εξήγησε ότι το επιτελούμενο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου στηρίζεται στον οβολό των απλών ανθρώπων και στην προσφορά όσων αγαπούν την Εκκλησία και εμπιστεύονται το έργο της.

Ο Πρέσβης του Καναδά κ. Άλλεν προσέφερε στον κ. Δωρόθεο Β’ Τόμο της Καναδικής Πρεσβείας και ο κ. Δωρόθεος Β’ του αντιπροσέφερε αντίγραφο της ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*