Λαμπρή υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Κανάλας» στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας-Βύρωνος (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
17/10/2019 11:18
  •  
  •  
  •  

 

Λαμπρής υποδοχής έτυχε στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος – Νέας Ελβετίας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Κανάλας», την οποία διεκόμισε από την Κύθνο ο Μητροπολίτης Σύρου-Κύθνου κ. Δωρόθεος Β’ στο πλαίσιο του εορτασμού των ΙΖ’ Δημητρίων.

Την Αγία Εικόνα της Παναγίας «Κανάλας» συνόδευσε ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Δανιήλ και εκπρόσωπος του – κωλυθέντος για υπηρεσιακούς λόγους να παραστεί – Δημάρχου Κύθνου κ. Γαρδέρη, προς ευλογία, αγιασμό και επιστηριγμό του Κλήρου, των Μοναχικών Ταγμάτων και του λαού, ύστερα από παρακλητικό αίτημα του Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Χριστοδούλου.
Η Εικόνα μετεφέρθη επί στρατιωτικού οχήματος από το Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής προς το σημείο της επίσημης υποδοχής της, πλαισιουμένη από την Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, νέους και νεάνιδες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέριχας» της Κύθνου και στρατιωτικού αγήματος της ΑΣΔΕΝ.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλλιάνος, εκπρόσωπος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κουμουτσάκου, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Γ. Δημητρόπουλος, εκπρόσωποι όλων των Βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέγα πλήθος πιστού λαού και πολλοί Κύθνιοι παροικούντες στην Αθήνα.

Επακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του κ. Δωροθέου Β’ κατά τον οποίο το θείο λόγο κήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος ομίλησε επί του χαιρετισμού «Χαίρε λιμήν των του βίου πλωτήρων», υπογραμμίζοντας ότι καθώς ο Ναός της Παναγίας «Κανάλας» ευρίσκεται σε παραθαλάσσιο μέρος της Κύθνου, συμβολίζει ακριβώς αυτό: ότι η Παναγία είναι το λιμάνι στο οποίο καταφεύγουμε για να βρούμε προστασία και γαλήνη.

Στην ομιλία του, ο κ. Δανιήλ, υπομνημάτισε λίαν επιτυχώς την επί της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας» επιγραφή : «Ο το χαίρε πριν τη πανάγνω μηνύσας τα σύμβολα νυν του Πάθους προδεικνύει, Χριστός δε θνητήν σάρκα ενδεδυμένος πότμον δεδοικώς, δειλιά τούτο βλέπων», τονίζοντας ότι οι πιστοί, προσκυνούντες την Αγία Εικόνα και βλέποντας τα σύμβολα του Πάθους του Κυρίου, αντλούν δύναμη, ώστε, όπως ο Χριστός διήλθε διά του Πάθους και του Θανάτου με τη δύναμη της θεότητός Του, να διέρχονται νικηφόρα τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής με τη δύναμη της πίστεως!

Ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Δωρόθεο Β’ και ευχήθηκε να ποιμαίνει επί πολλά έτη το νησιωτικό λαό της Μητροπόλεώς του, ως καλός ποιμένας, απλανής διδάσκαλος και φιλόστοργος πνευματικός πατέρας!

Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής για την αγάπη του και για όσα του έχει επιδαψιλεύσει από τα φοιτητικά έδρανα μέχρι σήμερα και τόνισε ότι η – για πρώτη φορά – έξοδος από την Κύθνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας» αποτελεί έκφραση αγάπης και τιμής προς το πρόσωπό του.

Η ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Κανάλας», προς προσκύνηση της οποίας συρρέουν πλήθη πιστών, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας-Βύρωνος έως την 29η Οκτωβρίου.

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 165 times, 1 visits today)