Ψήφισμα ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το θάνατο του Δημήτρη Περιστεράκη

Ψήφισμα για το θάνατο της Βούλας Κονδύλη
Άκης Αξαόπουλος
26/10/2019 16:45
 
 
 

 

Ψήφισμα εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το θάνατο του Δημήτρη Περιστεράκη ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εισήγαγε το θέμα στη συνεδρίαση και ανέφερε τα εξής:

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μεγάλου Νάξιου αθλητή Δημήτρη Περιστεράκη εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη και θλίψη για το θάνατο του.

Ο Δημήτρης Περιστεράκης διακρίθηκε στον κλασικό αθλητισμό, αποτελώντας τον βασικό ακοντιστή της ΑΕΚ για 15 χρόνια, από το 1953 έως το 1968. Το 1953 ήταν 2ος Πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό ενώ μέχρι το 1959 έμπαινε πάντοτε στην εξάδα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Στο ενεργητικό του είχε αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στη Νορβηγία, στη Σοβ. Ένωση και στην Τσεχοσλοβακία.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια κριτής του ΣΕΓΑΣ, συμμετέχοντας με αυτήν την ιδιότητα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Σε ένδειξη αναγνώρισης των διακρίσεών του, το κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ονομάστηκε το 2009 προς τιμή του «Δημήτριος Περιστεράκης».

Επίσης είχε ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Έργα του κοσμούν το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:
1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες που θα γίνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που φέρει το όνομα του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.

(Visited 807 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*