Ετήσια εορτή της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα (φώτος)

Άκης Αξαόπουλος
11/11/2019 11:30
 
 
 

 

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ στην Αθήνα (με την άδεια και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’) ιερούργησε χθες ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, με την ευκαιρία της ετήσιας εορτής της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου στην Αθήνα.


Το παρών έδωσαν οι εφημέριοι του Ναού, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν όπως πάντα με εγκαρδιότητα, καθώς και οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμας, ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, η δημοτική σύμβουλος Μυκόνου κα Χανιώτη, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ. Σταυρακόπουλος, η εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων κα Δομάζου, ο πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Σκαρής και μέλη του ΔΣ, ο πρόεδρος των εν Αθήναις Αμοργίνων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων κ. Κουζούπης και πλήθους Μυκονιατών που ζουν στην Αθήνα και τον Πειραιά.


Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη Θεία Λειτουργία που τελείται επί του Θυσιαστηρίου του Ναού και, εξ αφορμής της χθεσινής Ευαγγελικής περικοπής του «Καλού Σαμαρείτη», στη Λειτουργία της αγάπης προς το συνάνθρωπο, που πρέπει να τελείται στο θυσιαστήριο της ψυχής μας.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, την οποία πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος στην οδό Σεπολίων.

Εκεί, στην κατάμεστη από Μυκονίους αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πολιτιστική Εκδήλωση, την οποία προλόγισε η πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών κα Κουνάνη και κατά την οποία η Ανωμερίτισσα Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κα Κοντού αναφέρθηκε στους Ευεργέτες της Αδελφοτητος και της Άνω Μεράς, αειμνήστους Κυριάκο και Ευγενία Καλαμαρά.


Ακολούθως, απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία σε Μυκονίους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, υπό τις επευφημίες των παρισταμένων.

(Πηγή κειμένου και φωτό: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 227 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*