Εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο (δείτε το πρόγραμμα)

theofaneia 2018 26
Newsroom
30/12/2019 12:16
 
 
 

 

Με την προσήκουσα λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος στη Σύρο η εορτή των Αγίων Θεοφανείων.

Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη.

Ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας καλεί τις Αρχές και τον λαό του νησιού να παρακολουθήσουν την Ιερή Τελετή, με τη διπλή θρησκευτική και εθιμική-τοπική σημασία, «που είναι βαθύτατα εδραιωμένη στις καρδιές όλων μας, ιδιαιτέρως των ναυτικών μας και των οικογενειών τους και έχει παλλαϊκό χαρακτήρα. Ένας καινούργιος κόσμος εγκαινιάζεται και αγιάζεται με τον Τίμιο Σταυρό, το σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της ελπίδας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30: Όρθρος
08:45: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:30: Μέγας Αγιασμός
11:00: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β’, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.
Την πομπή θα πλαισιώσουν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου – Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού) και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της Πλατείας Κανάρη.
11:30: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

(φωτό αρχείου)

(Visited 179 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.