Νομικά ανέφικτη η παράταση των συμβάσεων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

admin
26/11/2015 14:37
 
 
 

Την παράταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων όσων απασχολούνται στο τρέχον Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζήτησε η ΚΕΔΕ από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Αντωνοπούλου, η οποία ωστόσο την χαρακτήρισε «νομικά ανέφικτη».

Αυτό το δεδομένο προέκυψε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε η κ. Αντωνοπούλου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διερευνήθηκε το αίτημα που έχει κατατεθεί (και από αρκετούς δήμους) για επέκταση της διάρκειας του εν λόγω Προγράμματος, με τους συνεργάτες της υπουργού και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να επισημαίνουν όμως ότι δεν είναι δυνατόν να επεκταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις.

Στη συνάντηση άνοιξε, επίσης, η συζήτηση για την υλοποίηση του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης 50.000 ανέργων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωσε το αίτημα το νέο αυτό πρόγραμμα να προβλέπει επέκταση των συμβάσεων από 5 μήνες σε 10 με 12 μήνες, ενώ ζήτησε δικαιούχοι του προγράμματος να είναι και οι σύνδεσμοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διατύπωσε τη βούληση της τα νέα προγράμματα να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά συμπλήρωσε ότι για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει σχετική έγκριση κι από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Σύμφωνα με τα χρονοδιάγραμμα, στόχος των εμπλεκόμενων φορέων είναι το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να ξεκινήσει το αργότερο τον Απρίλιο του 2016.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*