«Be My Hero» στη Νάξο: Οι πρώτοι εθελοντές δότες μυελού των οστών (φώτος)

admin
27/11/2015 13:45
 
 
 
 
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία «Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου» που έχει σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς του μυελού των οστών, ανέλαβε στη Νάξο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών του νησιού.
Έτσι, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ μελών των ομάδων “BE MY HERO” και “ΛΕ.ΜΟ.Ν.”. Η συνάντηση κάλυψε όλα τα θέματα ενημέρωσης σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και έλυσε όλες τις απορίες που έθεσαν οι πιθανοί υποψήφιοι δότες.
Τα μέλη της ΛΕ.ΜΟ.Ν που είχαν και την πρωτοβουλία της ενημερωτικής αυτής δράσης έδωσαν πρώτοι το παράδειγμα, αφού εννέα μέλη της ήδη εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, δίνοντας δείγμα στην υπεύθυνη του BE MY HERO κ. Λεγάκη Κική.
Το μήνυμα που στέλνει η ΛΕ.ΜΟ.Ν. προς όλους είναι: “Γίνε και εσύ μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας Αγάπης και Ανθρωπιάς. Γίνε και εσύ ο ΗΡΩΑΣ ενός παιδιού“.

Το “Be My Hero – Γίνε ο Ήρωας μου”, είναι μία πολύ σημαντική, άμεση κι αυθόρμητη πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, ΑΠΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ!

Στόχος είναι η αύξηση, σε πανεθνικό επίπεδο, του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών, δοτών που αποτελούν ελπίδα ζωής για όλους τους ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, αυξάνοντας της πιθανότητες ίασης τους.

 

Η ανάγκη αύξησης των υποψηφίων δοτών, παραμένει διαρκώς μεγάλη κι επιτακτική αφού η χώρα μας υστερεί σε αριθμό έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου. 

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι δότες είναι να συμπληρώσουν μια αίτηση και με έναν απλό και ανώδυνο τρόπο να δώσουν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. 

«Ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει ο ήρωας ενός παιδιού που η ζωή του κινδυνεύει και που MONO Ο ΙΔΙΟΣ μπορεί να σώσει. Γινόμαστε ΟΛΟΙ υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, σώζουμε μια παιδική ζωή!!».

Πως γίνεται κάποιος Εθελοντής Δότης μυελού των Οστών;

Εθελοντής δότης μυελού των οστών, μπορεί να γίνει όποιος είναι μεταξύ 18-45 χρονών με την εξής απλή διαδικασία:

1. Ενημερώνεται αναλυτικά για το κάθε στάδιο της διαδικασίας και κατόπιν συμπληρώνει την ειδική αίτηση.

2. Δίνει δείγμα σάλιου του, με μία μπατονέτα, για να ελεγχθεί πιθανή συμβατότητα.

3. Αν βρεθεί συμβατός με ασθενή, τότε θα κληθεί να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα με τρόπο παρόμοιο της αιμοδοσίας.

Να σημειωθεί ότι τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) στην παραπάνω πρωτοβουλία υποστηρίζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το Νο.Π.Π.Α.Π.Π.ΠΑ.

 

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*