«Ο καφές της αναμονής» έφτασε (και) στη Σύρο

admin
27/11/2015 22:22
 
 
 

«Πάμε για καφέ;». Μια φράση που έχει ειπωθεί αμέτρητες φορές από τα χείλη όλων μας και είναι συνώνυμη με μια απόλαυση που συμπυκνώνεται σε μια κούπα ή ένα φλιτζανάκι. Υπάρχουν, όμως και άνθρωποι που αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα ακόμη και για έναν καφέ.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπάρχει ένας καφές που τους περιμένει, ένας καφέ σε αναμονή. Αυτή την (απλή, αλλά τόσο ουσιαστική) πράξη αγάπης και αλληλεγγύης έχουν υιοθετήσει αρκετά καταστήματα τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα και το σκεπτικό της είναι απλό: ένας καφές προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλο, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Τις τελευταίες μέρες δύο καταστήματα στη Σύρο («Το Σπιτικό της Αγνής» και Καφενείον «Το Κάλλιστον») διαθέτουν «καφέ σε αναμονή», ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «αλυσίδα αγάπης» και σε άλλα προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως π.χ. το ψωμί ή το γάλα. Η ανταπόκριση των θαμώνων των παραπάνω καταστημάτων σε αυτό το εγχείρημα είναι μέχρι στιγμής θετική, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη «αποθέματα» ανθρωπιάς, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

(φωτό: από τις σελίδες των καταστημάτων στο Facebook)

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*