«Εδώ και τώρα έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ» ζητά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επαρχίας Θήρας

Newsroom
24/12/2020 1:00
  •  
  •  
  •  

«Εδώ και τώρα έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ», ζητούν μεταξύ άλλων οι εργατοϋπάλληλοι επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Θήρας μέσα από το Συνδικάτο τους.

«Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας
• Εκατοντάδες άνεργοι που εργάζονταν σε επισιτιστικά μαγαζιά είναι χωρίς εισόδημα για μήνες.
• Τα ελάχιστα μέτρα της κυβέρνησης που έδιναν σε ορισμένους εποχικούς το «φιλοδώρημα» των 534 ευρώ τελείωσαν τον Οκτώβρη.
• Το επίδομα ανεργίας από Νοέμβρη θα φτάσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ορισμένων ανέργων στην καλύτερη περίπτωση από Γενάρη και βλέπουμε….
• Φόροι, δάνεια, λογαριασμοί για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο συνεχίζουν να συσσωρεύονται σε εργατικά νοικοκυριά που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ και δύσκολο χειμώνα, χωρίς να μπορούν να πληρώσουν ούτε μέρος από αυτά» σημειώνει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, νομού Κυκλάδων και προσθέτει:

Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!

Ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών, εποχή που η αναλγησία της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, το βάρος πέφτει στα σωματεία μας.

“Θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος”

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας μετά από συνάντηση και ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Κοινότητας με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, μισοαπασχολούμενους, άνεργους του νησιού, που έχουν ανάγκη στήριξης να το δηλώσουν στο Κέντρο Κοινότητας αφού πρώτα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης με βασικά είδη ανάγκης (τηλ. επικοινωνίας 22860 33023).

Ταυτόχρονα ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει για συζήτηση στα θέματα ημερήσιας διάταξης τις επόμενες μέρες τους τρόπους στήριξης των εργαζομένων από το Δήμο.

Με όπλο την αλληλεγγύη μας θα δώσουμε ξανά τη μάχη να μη μείνει κανείς αβοήθητος, αλλά δεν αρκεί. Τα 37 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία από τη βαριά φοροληστεία όλων των προηγούμενων χρόνων και το μεγαλύτερο μέρος από τα 120 δις ταξιδιωτικά έσοδα της τελευταίας εφταετίας, αρκούσαν για να μη μείνει κανείς δίχως τα απαραίτητα για να ζήσει και να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού.

Η διεκδίκηση από τον πλούτο που μας κλέψανε για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να γίνει
πιο ισχυρή, πιο μαζική, πιο αδιάλλακτη.

Γι’ αυτό τα 42 σωματεία του κλάδου που υπογράψαμε τα υπομνήματα του Απρίλη και του Ιούνη του 2020 απαιτώντας να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας, μετά κι από τις δεκάδες κινητοποιήσεις μέχρι και σήμερα, ζητούμε να καταβληθεί άμεσα:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 600 ΕΥΡΩ σε κάθε άνεργο του κλάδου

Κάθε κλάδος έχει συμφέρον να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό. Σε κάθε κλάδο έχουμε άνεργους, μισοαπασχολούμενους. Όλες οι εργατικές οικογένειες αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης που δίνει τα πάντα για τη μεγαλοεργοδοσία, που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στους χώρους δουλειάς. Που «κλείδωσε» τα σεντούκια της, χωρίς να δώσει δεκάρα από τα κέρδη που συσσώρευσε τα προηγούμενα χρόνια.
Κάθε αίτημα, κάθε κινητοποίηση, κάθε σωματείου, κάθε κλάδου αποτελεί στοιχείο ελπίδας και αισιοδοξίας για την εργατική τάξη. Πολλαπλασιάζει την ενότητα μας ενάντια σε όσους επιδιώκουν να μας έχουν απομονωμένους, μόνους, αδύναμους απέναντι στον κοινό εχθρό:τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να έχει εισόδημα και μέτρα προστασίας της ζωής του κάθε εργαζόμενος!..μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020
χωρίς άλλες προϋποθέσεις.

Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί
και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους.

Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας,
στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Υπογραφή ΣΣΕ με 5θημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.

Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι χρεώσεις και οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, διαδίκτυο, τέλη κυκλοφορίας και νερό, για όλους τους ανέργους.

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.

Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.

Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.

Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.

(Visited 80 times, 1 visits today)