«Καλό ταξίδι Τίτα μου…» – Γράμμα στην Μαργαρίτα Κρασσά – Καρούση που έφυγε από τη ζωή

Newsroom
31/03/2021 2:23
  •  
  •  
  •  

 

Αφιερωμένη στη μνήμη της Μαργαρίτας Κρασσα – Καρούση η συγκινητική παρακάτω επιστολή που έγραψε η Ευγενία Τζανίνη και η οικογένεια του Ιωάννη Καρούση την ευχαριστεί θερμά…

Τίτα μου! (Μαργαρίτα Κρασσά – Καρούση)

Αν υπάρχουν άγγελοι στην γη ένας από αυτούς θα ήσουν εσύ Μαργαρίτα μας.
Έτσι νιώθαμε μικρά παιδιά όταν σαν μεγάλη αδελφή μας, άπλωνες το δίχτυ προστασίας σε κάθε μας βήμα.

Το σπίτι μας ήταν γεμάτο από την υπέροχη ψυχή σου, το παιδικό κέφι σου και τα τραγούδια σου. Έχουμε μουσικές μνήμες συνδυασμένες με την μελωδική φωνή σου να γεμίζει το σπίτι κέφι και χαρά. Αυτά είναι κάποια από τα δώρα σου σε εμάς.

Όταν ετοιμαζόσουν να παντρευτείς τον αγαπημένο σου Γιάννη το σπίτι μας ήταν πλοίο της χαράς. Όταν παντρεύτηκες το 1976 και άνοιξες το δικό σου σπιτικό, το κενό μεγάλο και δυσαναπλήρωτο. Όμως η λάμψη στα μάτια σου και η χαρά σου ήταν για εμάς η μεγάλη αποζημίωση.

Η Μαργαρίτα μας ήταν ευτυχισμένη.
Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν απαλλαγμένα δυσκολιών. Όμως πάντα με χαμόγελο τις αντιμετώπιζες και με απίστευτη δύναμη. Αυτό ήταν το όπλο σου. Η δύναμή σου. Με αυτήν στη φαρέτρα σου, αντιμετώπιζες όλα τα προβλήματα.

Ώσπου έφερες στον κόσμο τα δύο υπέροχα παιδιά σου: Την Άννα Μαρία και τον Δημήτρη. Τα μεγάλωσες και εκείνα με εκείνο το απίστευτο δίχτυ προστασίας. Το έργο σου αξιοζήλευτο και αποτελεσματικό. Παρέδωσες στην κοινωνία δύο αξιόλογα παιδιά για τα οποία άξιζε να είσαι περήφανη.
Όλα καλά τα έκανες Μαργαρίτα μου.

Ένα μόνο παράπονο έχω: μας έφυγες νωρίς.

Θα μας λείψει ο λόγος σου ο επαινετικός, υποστηρικτικός αλλά και συμβουλευτικός. Εκείνος ο λόγος που πηγάζει από μεγάλη και αυθεντική αγάπη.
Θα μας λείψει το διορατικό ενδιαφέρον σου για κάθε λεπτομέρεια της ζωής μας.
Θα μας λείψει η αγάπη σου.

Άνοιξες πανιά για την απάνω γειτονιά. Όμως για εμάς θα είσαι πάντα εδώ, παρούσα γιατί μαζί σου βρίσκεται και ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας.

Καλό ταξίδι Τίτα μου…

Ευγενία Τζαννίνη

Η οικογένεια Ιωάννη Καρούση ευχαριστεί θερμά την Ευγενία Τζαννίνη για το παραπάνω «γράμμα στην Τίτα»

(Visited 1,870 times, 1 visits today)