Σαντορίνη: Οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Απριλίου

Newsroom
07/04/2021 22:33
 
 
 

 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου στη Σαντορίνη, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 13.00 στο ΕΦΚΑ – ΙΚΑ Θήρας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ- ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Κλείσαμε ήδη ένα χρόνο πανδημίας. Ένας χρόνος που παλεύουμε καθημερινά για την προστασία της υγείας μας. Ένας χρόνος που καθημερινά καταπατούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα, ένας χρόνος που πετσοκόβεται το εισόδημα μας. Ένας χρόνος ανασφάλειας, που καλούμαστε να ζήσουμε και να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας με ψίχουλα ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μοιράζει στους μεγαλοξενοδόχους και στους μεγαλοεργοδότες του κλάδου με περισσή ευκολία εκατομμύρια. Μας θέλουν να δουλεύουμε μόνο όταν και όσο μας χρειάζονται.

Μας μιλούν για συνεχόμενα lock-down, που ισοπεδώνουν τις ζωές μας, ενώ ουσιαστικά δεν μας προστατεύουν από τον ιό που συνεχίζει να διασπείρεται στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς. Συνεχίζουν να αφήνουν το ήδη αδύναμο δημόσιο σύστημα Υγείας με τεράστια κενά. Αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών, προβαίνουν ακόμα και σε απολύσεις, όπως πρόσφατα έκανε η ΑΕΜΥ ΑΕ για το ΓΝΘ. Ο covid19 είναι μια πανδημία, άρα η αντιμετώπιση της γίνεται με τα ανάλογα εργαλεία : εμβόλια, φάρμακα, ισχυρή πρωτοβάθμια δημόσια υγεία κλπ. Δεν είναι ζήτημα ατομικό ή ατομικής ευθύνης, όπως θέλουν να μας καταλογίζουν.

Από την άλλη πλευρά, η ένταση της κρατικής καταστολής δυναμώνει καθημερινά. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την βία και την τρομοκρατία με συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα μην τυχόν και αντιδράσει κάνεις.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ αλλά ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,
Λογαριάζουν χωρίς εμάς, όπως θέλησαν να λογαριάσουν και στην αρχή της πανδημίας, αφήνοντας την πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου δίχως κανένα μέτρο στήριξης, ούτε καν με τα ψίχουλα που τους υποχρεώσαμε τελικά να δώσουν.

Σταθήκαμε όρθιοι γιατί είμαστε οργανωμένοι! Καθένας μόνος του είμαστε εύκολος στόχος. Όλοι μαζί αποτελούμε μια ισχυρή δύναμη. Γιατί τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι τουριστικές επιχειρήσεις ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!! Τα Σωματεία μας είναι οι οργανωτές μας. Έχουμε κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις που εξαιτίας αυτών συνεχίζουμε να παίρνουμε έστω τα 534 € , καταφέραμε να μπουν στην αναστολή συνάδελφοι μας που δούλεψαν το καλοκαίρι του 2019, να παραταθούν τα ταμεία ανεργίας και συνεχίζουμε…

ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες! Με αυτό το κριτήριο αποφασίζουμε τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε καμιά σχέση και αντιπαλεύουμε όσους μέσα στα σωματεία μας λένε ότι πρέπει να ζούμε τόσο – όσο να μη θιγούν τα κέρδη των εργοδοτών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.
• Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
• Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!
Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!
Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!
Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/4, ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΕΦΚΑ – ΙΚΑ ΘΗΡΑΣ.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία (μάσκες, αποστάσεις κ.ο.κ.).

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*