Σύλλογος υπαλλήλων αιρετής Περιφέρειας: «Δεν θα περάσει καμία προσπάθεια συρρίκνωση του δικαιώματος της διαδήλωσης»

admin
07/03/2016 06:50
 
 
 

Την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του Μαρτίου του 2011, κατά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Σύρο, εξέφρασε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νομού Κυκλάδων.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει την ποινική δίωξη των 11 ατόμων, τα οποία δικάζονται σήμερα, τονίζοντας ότι «καμία προσπάθεια τρομοκρατίας και συρρίκνωση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας δεν θα περάσει».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

 Ο σύλλογός μας καταγγέλλει την ποινική δίωξη 11 συμπολιτών μας, που παραπέμπονται με βαριές κατηγορίες για να δικαστούν στις 7 Μάρτη 2016, επειδή συμμετείχαν στη μαζική κινητοποίηση του Συριανού λαού και των φοιτητών κατά τη διάρκεια της «επικοινωνιακής» επίσκεψης του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Σύρο. Η διαδήλωση εκείνη ήταν ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, ήταν μια ειρηνική διαδήλωση και όμως αντιμετωπίστηκε από τα ΜΑΤ, γεγονός πρωτόγνωρο για το νησί μας, που έκαναν μια εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, πνίγοντας στη κυριολεξία τον κόσμο που διαμαρτυρόταν.

Δεν είναι δυνατόν πέντε χρόνια μετά, να ανασύρεται μια τέτοια υπόθεση και αντί να μπει στο αρχείο, να εκδικάζεται. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται. Καμία προσπάθεια τρομοκρατίας και συρρίκνωσης του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας δεν θα περάσει.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συμπολίτες μας και θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον τους.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*