400 χρόνια από την ίδρυση του «Κοινού των Μυκονίων»

admin
28/03/2016 12:23
 
 
 

 

400 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση του «Κοινού των Μυκονίων» (1615-2015) και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα της ΚΔΕΠΑΜ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Δημήτριος Δημητρόπουλος, Ιστορικός-Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Μεταξύ Πειρατών και Κουρσάρων: Το Κοινό των Μυκονίων σε Καιρούς Πολέμου», ενώ ακολούθησε μουσική συναυλία με το κουαρτέτο «O & K» και τη σοπράνο Κάτια Πάσχου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς που αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Μυκόνου και την αναζήτηση της ιστορικής ευθύνης του σήμερα από τις πηγές του χθες.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους έχοντες την πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς, που από εκείνους τους χρόνους συνδέουν την κοινωνία της Μυκόνου με την Εκκλησία, με αναφορά στην ιστορική Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής Μυκόνου και τόνισε ότι «οι πατέρες μας, των οποίων την ιστορική μνήμη σήμερα επικαλούμεθα, μας άφησαν παρακαταθήκες, που ευτυχώς τις αξιοποιήσαμε σωστά!».

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*